The Source

The Source

Project Name: 
The Source

Location:
Buena Park, CA
Owner:
M&D Properties for The Source at Beach LLC

Description of Project:
Klorman Construction was the design/build general contractor for this six level, 1,710-stall parking structure for The Source a 500,000-square-foot major mixed use retail center, office, and hotel complex in Buena Park, CA. The project is a landmark development for the city and is a premier destination, featuring a wide array of shopping, dining, and entertainment.

The multi-story development features unique and energetic contemporary design with state-of the art electronic imagery. The parking structure, was built using the Geopier system, a unique site improvement method and technology that is designed to strengthen soft soil locations. Additionally, the parking structure features double-sided door elevators and varying parking level heights to accommodate the varying retail building floor heights.

Azusa Intermodal Parking Structure

Azusa Intermodal Parking Structure

Project Name: 
Azusa Intermodal Parking Structure

Location:
801 N. Alameda Ave., Azusa, CA

Owner:
Foothill Transit

Description of Project:

Extension Azusa-Alameda Station. The design reflected the traditional architecture of the surrounding community. Portions of the project required extensive demo and relocation of existing utilities and includes the expansion of an adjacent street lane to accommodate four bus bays for loading and unloading of passengers.

555 Newport Center Parking Structure

555 Newport Center Parking Structure

555 Newport Center Parking Structure

Project Name:
555 Newport Center Parking Structure

Location:
Newport Beach, CA

Owner:
Irvine Company

Architect or Engineer:
Choate Parking Consultants, Irvine, CA

General Contractor:
Klorman Construction

Description:
Klorman Construction was the post-tensioned structural concrete frame contractor for this 696-stall, four-level parking structure. This is Klorman’s second parking structure located in the Class A Newport Center office complex that provides on-site parking for the Irvine Co.’s 300,000-square-foot 19-story office building.

545 Newport Center Parking Structure

545 Newport Center Parking Structure

Project Name: 
545 Newport Center Parking Structure

Location:
Newport Beach, CA

Owner:
Irvine Company

Architect or Engineer:
Choate Parking Consultants, Irvine, CA

General Contractor:
Klorman Construction

Description:
Klorman Construction was the post-tensioned structural concrete frame structure contractor for this 1,100-stall, five-level parking structure serviced by two decorative elevator towers is located in the Class A Newport Center office complex. The parking structure provides on-site parking for the Irvine Co.’s 300,000-square-foot 19-story office building.

Playa Vista Parcel 4 Parking Structure

Playa Vista Parcel 4 Parking Structure

Project Name: 
Playa Vista Parcel 4 Parking Structure

Location:
11975 W. Bluff Creek, Playa Vista, CA

Owner:
Tishman Speyer Properties

Architect or Engineer:
Ficcandenti Waggoner and Castle Structural Engineers

Description of Project:
Klorman Construction was the design/build contractor the two level 410-car partial subterranean level flat plate post-tension concrete parking structure featuring tandem stalls to maximize parking and a curved/crescent-shaped floor plan that follows the boundary of the site. The additional parking space was necessary to service Yahoo’s denser office space requirements. The structure also includes a special methane abatement system to alleviate the site’s sub surface condition.

Bobrick Washroom Equipment

Bobrick Washroom Equipment

 

Bobrick Washroom Equipment

Project Name: 
Bobrick Washroom Equipment

Location:
North Hollywood, CA

Owner:
Parking Design Solutions

Description of Project:
The design-build 4-level 260-stall post-tensioned concrete parking structure needed to meet the requirements of the California Green Initiative, a mandatory code that stipulates new construction must meet certain environmentally-friendly thresholds. To accomplish this, Klorman Construction included built-in bio-retention planters for the new building that the parking structure supports as well as the parking structure.

Higuera Parking Structure

Higuera Parking Structure

Project Name:
Higuera Parking Structure

Location:
8550 Higuera, Culver City, CA

Owner:
Hackman Capital Partners

Architect or Engineer:
IDG/Parkitects, Irvine, CA

Description of Project:
Klorman Construction was the design/build contractor for the five-level 562-stall post-tensioned concrete parking structure adjacent to the office building originally built for Hackman Capital Partners and then sold to Dr. Dre to house his Beats Electronics headquarters now owned by Apple. The Parking Structure is noteworthy for its deep, cast-in-drilled piles and a unique construction method involving large cantilevered angular slabs necessitated by the soft soil conditions in the area.

Citris Tower Corporate Plaza

Citris Tower Corporate Plaza

Citris Tower Corporate Plaza

Project Name: 
Citris Tower Corporate Plaza

Location:
3390 University Ave., Riverside, CA

Owner:
Regional Properties Inc

Architect or Engineer:
Nadel Architects, inc, Los Angeles, CA

Description of Project:
Citrus Tower entailed redevelopment of a 0.82-acre site in downtown Riverside with a 6-story, 133,000 square-foot office building over a four-level, 453-space, subterranean parking structure. Klorman was the Design-Build contractor for the post-tensioned concrete subterranean parking structure and provided the concrete place and finish for the tower decks. The site is bounded by State Route 91 Freeway, the freeway onramp, and two of Riverside’s busiest streets and key corridors into downtown. This project was a logistical challenge due to the proximity to the freeway right-of-way as the freeway was being widened adjacent to the site, having to accommodate the shoring for the four level subterranean parking structure with no setback, and the construction of a tower crane in the middle of the excavation pit built into the subterranean parking structure to name a few. Also, the subterranean parking structure encroaches into one of the adjacent street right-of-way by thirteen feet, four feet into the roadway with four feet of cover. This required detailed coordination with the landscape architect for street tree placement on top of the parking garage as well as drainage for irrigation runoff and the use of structural soil to reduce the loading over the top of the garage.

Structure Sony Studios Parking Structure

Structure Sony Studios Parking Structure

Project Name: 
Structure Sony Studios Parking Structure

Location:
Culver City, CA

Owner:
Sony Pictures

Architect or Engineer:
Parkitects, Irvine, CA

Description of Project:
The design/build 1,015-stall 343,000-square-foot parking structure is six stories tall and has two traction elevators. A long span beam and slab design with shear walls was used for the primary seismic system because of the project’s proximity to an earthquake fault. A cast-in-place Art Deco design to the structure, compliments the overall look of the adjacent existing studio facilities. In addition to parking, this structure provides the security guard facilities and the primary audience queuing for TV shows.

Mercury Insurance Parking Structure

Mercury Insurance Parking Structure 2

Mercury Insurance Parking Structure

Project Name: 
Mercury Insurance Parking Structure 2

Location:
551 W. Imperial Hwy., Brea, CA

Owner:
Mercury Insurance Group

Architect or Engineer:
Parkitects, Irvine, CA

Description of Project:
After completing a 458-car parking structure in 2007, this Design/Build four-level, 480-car parking structure marks Klorman Construction’s second project for Mercury Insurance, the leading independent broker and agency writer of automobile insurance in California. This structure is designed to accommodate Mercury Insurance’s additional parking required for the company’s expansion of its existing administrative office building. Unlike the first parking structure, this project offers some unique challenges, given that the parking deck features flat plate post-tensioned concrete decks over a post-tensioned concrete mat slab foundation. This special design was necessitated by potentially unstable soil conditions at the site, a result of its location adjacent to a drainage channel.